Sunday, August 2, 2009



Pieptul de la doi pui se ia de pe oase. Fiecare jumatate de piept se taie in doua pe lungime dar nu de tot, astfel incat jumatatea sa se poata desface si sa formeze un patrat(mai mult sau mai putin :) ).
Fiecare bucata de carne astfel obtinuta se bate putin cu batatorul de snitele. Se pune pe fiecare bucata un rand de frunze de busuioc, unul de sunca si la sfarsit, unul de felii de cascaval. Se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie (eu nu le-am legat, ci doar le-am pus cu marginea in jos, ca sa nu se desfaca). Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc uscat si ulei(amestecate in prealabil; eu nu am avut busuioc uscat si am condimentat puiul cu vegeta-sau Maggi, Secretul Gustului). Se dau la cuptor 1 - 1 1/2 ore neacoperite. Din cand in cand se ia din sosul din tava si se pune peste rulade ca sa nu se usuce prea tare la suprafata. Rulada se taie in rondele si se serveste cu garnitura de orez.
Ca sa facem orezul, tocam si calim o ceapa mare cu un ardei rosu sau 1 lingura pasta de ardei. Dupa ce ceapa e calita, adaugam 1 cana de orez si il prajim putin in ceapa. Se toarna 3 cani de apa, se condimenteaza cu si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, sub capac (se reduce focul daca fierbe prea tare). Cand mai ramane doar putina apa in orez, se stinge focul si se lasa acoperit. Orezul va absorbi astfel singur restul de lichid si nu va fi prea fiert.

2 Comments:

  1. Elra said...
    Wow, this look really delicious Anna!
    ana-maria said...
    thank you, elra.

Post a Comment