Wednesday, December 30, 2009

Albinita


De prajitura asta imi aduc aminte cu drag. Era nelipsita la noi in casa de Craciun. Tin minte ca o admiram in nestire pe mamica mea...nu am crezut ca voi fi in stare vreodata sa o reproduc. De aceea sunt foarte mandra de cum mi-a iesit, in special de vreme ce e prima incercare.

Foile:
150 gr zahar
1 ou
2 lg miere
50 gr. untura
1 lgta rasa bicarbonat dizolvat in 2 lg de lapte
500 gr faina

Zaharul, mierea si untura se pun la bain marine (la aburi) si se amesteca pana se topesc zaharul si mierea. Se adauga oul si laptele cu bicarbonat si se amesteca pana se ingroasa compozitia si se schimba culoarea (se face mai aurie). La inceput o sa se dubleze in cantitate (sa aveti un vas destul de mare, ca la mine era sa se reverse) si apoi scade din nou la cantitatea originala. Atunci este gata.
Luam de pe aburi compozitia si se toarna fierbinte peste faina si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in 3 si se pastreaza cu vasul peste vasul cu apa fierbinte ca sa ramana cald/fierbinte.(cu aragazul stins)


















0 Comments:

Post a Comment