Saturday, August 1, 2009





Compozitia este aceeasi pentru amandoua.

Ingrediente:
250 g faina
150 g unt
100 g zahar
3 galbenusuri
un varf de cutit sare
coaja de la o lamaie
50 g nuca macinata
20 ml rom (sau dupa gust)

Intr-un lighean se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga sarea, coaja de lamaie, romul. Galbenusurile se adauga unul cate unul la compozitie. Adaugam faina si amestecam cu lingura si apoi cu mana fara sa framantam. Puneti compozitia astfel obtinuta la frigider vreo 30 minute.

Din aluat se ia bucati mici, cam de marimea unei nuci si se modeleaza cornuletele (ruland aluatul pe o suprafata uscata, se face un sul care se indoaie in forma de semiluna-mie imi iese cel mai bine daca le modelez cu causul palmei, ies mai subtiri la capete si mai groase la mijloc). Se ung cu albus de ou batut si se trec prin nuca macinata. Se coc la cuptor la foc mijlociu in jur de 15 minute, pana se rumenesc putin. Cand se racesc, se pudreaza cu zahar.


Pentru globulete, din aluatul de marimea unei nuci, se face o bila si cu degetul mare se face o groapa in mijlocul bilei de aluat. Se ung apoi marginile "gropii" cu albus batut si se trec prin nuca macinata. In groapa se pune dulceata. Se da la copt la fel ca mai sus.

2 Comments:

  1. Olga Paulescu said...
    Bravo!! Arata foarte delicios!! Cred ca este si mai delicios la gust. Pofta mare!
    ana-maria said...
    multumesc, olga. sunt foarte bune, intr-adevar.

Post a Comment