Tuesday, July 14, 2009

Pui cu bere, ceapa si sunca






Reteta este preluata de pe blogul Amaliei si mi-a placut asa de mult cand am facut-o prima data, ca dupa o saptamana am revenit la ea. Carnea ramane extrem de frageda si la fel de gustoasa chiar si dupa mai multe reincalziri. Sper sa va placa la fel de mult ca mie.

Eu pun de obicei cantitati duble (suntem 6) asa ca daca sunteti mai putini, adaptati. Pentru trei persoane, injumatatiti portia.

Aveti nevoie de:
2 kg pui (eu am pus pulpe, dar cred ca merge orice carne de pui, dar cu os)
2 cepe mari (imi place mult ceapa, da un gust foarte bun)
1/2 kg kaiser sau bacon (merge bine cu ceapa :))
1-1 1/2 L bere (noua ne place cu sos mai mult)
Vegeta sau Maggi Secretul Gustului (dupa gust)
piper (dupa gust)
2 foi de dafin
10 lg ulei
50 g unt
2 lg faina
apa



Se taie ceapa in felii subtiri, si se caleste impreuna cu kaiserul sau sunca intr-o tigaie cu putin ulei amestecat cu o lingura de unt. Se caramelizeaza si se scot din tigaie.





Intre timp, pulpele se spala si se inlatura pielea de pe ele. Dupa ce ati scos ceapa cu kaiserul din tigaie, mai adaugati restul de ulei si de unt si puneti pulpele(condimentate cu vegeta) la prajit la foc mare, pana ce prind o culoare frumoasa pe ambele parti.




Adaugati din nou peste pui ceapa cu kaiserul si apoi berea.




Dupa ce incepe sa fiarba, dati aragazul la foc mic si acoperiti tigaia cu un capac. Se fierbe acoperit timp de aproximativ 45 minute. Cand carnea este fiarta, se scot afara pulpele si se adauga foile de dafin. Se dau cateva clocote, apoi se face ingroseala cu faina si apa, se da putin in clocot si se stinge focul; apoi se pun pulpele inapoi. Patrunjel se pune optional, sau de decor, cum am facut eu. Sosul trebuie sa fie subtirel, chiar dupa ce e ingrosat cu faina, doar cat sa fie mai "legat".



Se serveste cu piure de cartofi, mamaliga, macaroane(varianta mea preferata) sau simplu cu paine. Este delicios



1 Comment:

  1. jucarii... said...
    ce bun arata...

Post a Comment